След 6 май освен документално, Чарлз III е официално крал и

...
След 6 май освен документално, Чарлз III е официално крал и
Коментари Харесай

Защо Чарлз и Камила ще имат втора коронация

След 6 май с изключение на писмено, Чарлз III е публично крал и по всички догми на Църквата на Англия. Това обаче не го прави абсолютно монарх и на Шотландия - тази част на Англия постоянно е имала потребност от особено " увещание ".
 Принц Луис под светлината на прожекторите - за какво всички чакаха да го видят на коронацията на крал Чарлз
Истинската " звезда " на коронацията

Не е крал Чарлз, а един от внуците му

Точно за това е планувана и специфична " шотландска коронация ", наречена Служба за посвещение и признателност. За нея крал Чарлз и кралица Камила ще дойдат в Шотландия при започване на юли.

По традиция по това време се състои Седмицата на Холирод, през която монархът провежда градинско празненство в Единбург, връчва почетни звания и взе участие в редица събития в Шотландия. Градинското празненство е планувано за 4 юли и ще бъде първото на Чарлз, откогато е крал.
 Снимка 589994

Макар към момента Бъкингамският замък да не е оповестил дата за Службата за посвещение и признателност, се допуска, че тя ще се състои на 5 юли. Като удостоверение за това се приема обстоятелството, че тронната зала на двореца в Единбург е затворена за визити от 4 до 6 юли.

А на 5 юли целият палат ще бъде затворен за визити, като повода за това евентуално е фактът, че шотландските кралски атрибути ще бъдат изнесени в катедралата " Сейнт Джилс " за службата.

Те включват шотландска кралска корона, меч и жезъл. Както към този момент знаем, коронацията има най-много религиозно значение за монарсите на Англия. И до момента в който тази в Лондон беше в традициите на Църквата на Англия, тази в Единбург би трябвало да убеди шотландците в легитимността на новия крал.

През 1953 година младата кралица Елизабет Втора също идва в катедралата " Сейнт Джилс " малко след коронацията си в Уестминстърското абатство в Лондон, с цел да посвети службата си като монарх и на поданиците си в Шотландия, оповестяват ни Royal Central.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР